Tip en venPrint DA EN


International Seaman's Centre
Avenida Virgen del Carmen 15,3.
11201 Algeciras


Iglesia Danesa del Mar
Arpt. Correo 1268
11201 Algeciras
Cadíz
España

Tlf +34 956 632 664
Mail algeciras(at)dsuk.dk

Facebook

 

 

 

 

International Seaman's Center. Sådan hedder kirken nu. Læs her mere om navneskiftet.

 

Tekst | Bo Nygaard Larsen

Der sker meget omkring den danske kirke her i Algeciras. Nyt kirkeråd, ny hjemmeside – og nyt navn.

Kirken hedder nu International Seaman's Center, dog med Den danske sømandskirke i Algeciras som undertitel.

Tidligere vicekonsul Annette Sahlertz de Fernandez og Sunneva Maria Thorsteinsson Danich CRM Executive, Gibraltar er nyvalgt til kirkerådet, der desuden består af formand Jens M. Jensen, Danes Worldwide, næstformand, direktør i Wrist Ship Supply Algeciras Jens Lundin direktør i APM Mærsk teminal i Algeciras og Tanger Anders Kjeldsen samt tidligere APM  Mærsk chief ingenieer Andrew Behernd.

Kirken har gennemgået en renovering, så den blandt andet står smukt nymalet og klar til at tage imod gæster og venner af huset samt de daglige besøg af sømænd.

»For ganske nylig forsøgte vi med et åbent-hus-arrangement, der blev en stor succes med rigtigt mange besøgende, både gamle bekendte og venner men frem for alt mange nye ansigter op, hvilket vi var meget glade for,« siger kirkerådsformand Jens M. Jensen og fortsætter:

»En af de ting, der var ekstra dejligt, var de unge mennesker. De ville se, hvad kirken egentligt var for noget, ligesom forældre med børn mødte op. Helt sikkert et forsøg der vil blive gentaget som også mange gav udtryk for.

Kirkerådet ser frem til en mere synlig kirke eller center og fremover vil der løbende være nyt om de forskellige tiltag der vil blive foretaget.

»Præst og kirkeråd arbejder med planer om fremtidige gudstjenester og andagter i Algeciras men også i Saint Andrew´s Church of Scotland på Gibraltar som den tidligere præst Asger Mørch på bedste vis fik det gode samarbejde med,« siger Jens M. Jensen.