Tip en venPrint DA EN


International Seaman's Centre
Avenida Virgen del Carmen 15,3.
11201 Algeciras


Iglesia Danesa del Mar
Arpt. Correo 1268
11201 Algeciras
Cadíz
España

Tlf +34 956 632 664
Mail algeciras(at)dsuk.dk

Facebook

 

 

 

 

Læs mere om Den Danske SømandskirkeLæs mere om Den Danske Sømandskirke

 

Siden 1867 har ordene "hvor danske skibe sejler, skal den danske kirke være" fulgt i Sømandskirkernes kølvand. Altid omstillings parate og villige til at flytte hvis skibsfarten krævede det. Der har været kirker i Baltimore, Yokohama, Antwerpen, Gdansk og der er stadig kirker i Singapore, Hong Kong, Rotterdam mfl.

I 2004 blev Den Danske Kirke i Sydslesvig, Dansk Kirke i Udlandet samt Dansk Sømandskirke lagt sammen til Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK), og de store udenlandske kirker som London, Paris, Bruxelles og Sydney blev en del udenlandskirkernes profil.

Inden da var Sømandskirken i Algeciras blevet etableret i 2002. I dag er kirken veletableret i den sydspanske havneby, med en stor Maersk container terminal og Gibraltarstrædet som livsnerven.

Kirken er under udvikling fra Dansk Sømandskirke til Internationa Seaman's Center, hvor alle er velkomne, uanset om det drejer sig om rygsækrejsende, lastbilchauffører, turister uden dog at miste funktionen som kirke "dansk hus" for fastboende i området. 

Fokus er således også blevet flyttet over på, at der på de danske skibe er mange forskellige nationaliteter, som således også kan nyde godt, af DSUK's tilstedeværelse i Algeciras. 

Sømandscentret er åbent efter behov. Der er ingen faste åbningstider, men du er altid velkommen til at kigge forbi og bruge vores faciliteter. Det nemmeste er, at sende en mail eller ringe i forvejen - så er du sikker på ikke at gå forgæves.